REDUCEREA INVESTIȚIILOR ÎN SISTEM DE ILUMINAT

person Posted By: Dmitri Scetinicov list In: Sub Category 1 On: comment Comment: 0 favorite Hit: 375

Majoritatea instalațiilor industriale și de infrastructură care funcționează în această etapă, indiferent de forma de proprietate, nu sunt echipate cu cele mai avansate sisteme de iluminat. Având în vedere creșterea constantă a prețurilor la energie, precum și înăsprirea cerințelor privind calitatea și siguranța echipamentelor inginerești, modernizarea acestora, cu trecerea la o tehnologie LED mai economică, pare mai mult decât rezonabilă. Cu toate acestea, există o mare diferență între, de exemplu, înlocuirea a zece becuri de lumină și rezolvarea problemei într-un complex, prin asigurarea sistemelor de automatizare și control. Această abordare necesită calcule tehnice detaliate, selecție de echipamente și finanțare. În acest articol vom încerca să înțelegem cum ar trebui să aibă loc modernizarea, cum să se calculeze efectul său economic și care este perioada de recuperare a investițiilor.

De ce și cum să îmbunătățiți sistemul?

Așadar, luați, de exemplu, orice unitate de producție în care există magazine cu echipament și persoane care lucrează la ea, precum și depozite. Această alegere nu este fundamentală, însă în acest caz este ușor să se evalueze sfera și complexitatea sarcinii. În plus, implementarea proiectului va ține cont de cerințele locale și complexe, de implementarea zonării (iluminatul, numai acele locuri de muncă care sunt în prezent utilizate, evidențierea anumitor zone etc.).

În fiecare caz, domeniul de activitate, desigur, este diferit, dar obiectivele modernizării vor fi aproximativ aceleași (dacă le considerăm combinate):

Examinarea cerințelor actualelor acte normative și industriale în domeniul eficienței energetice;

Asigurarea documentelor necesare în domeniul protecției muncii, a nivelului de iluminare a zonelor de producție și a locurilor de muncă;

Măriți fiabilitatea și durabilitatea globală a sistemului;

Retehnologizarea tehnică a elementelor sau subsistemelor individuale;

Introducerea sistemelor și principiilor de automatizare a iluminatului sau creșterea nivelului acestora;

Reducerea costurilor de operare pentru menținerea sistemului ca întreg sau a elementelor sale individuale prin utilizarea de soluții moderne.

Un plan de modernizare pe etape eșalonat este după cum urmează:

Auditul sau examinarea sistemului de iluminat existent;

Elaborarea cerințelor generale, a specificațiilor tehnice pentru modernizare;

Efectuarea calculelor necesare pentru iluminarea spațiilor și a zonelor de producție în aer liber;

Elaborarea documentației de proiect, inclusiv calcularea perioadei de rambursare a investițiilor;

Căutarea surselor de finanțare a proiectelor, încheierea de contracte reciproc avantajoase;

Demontarea vechilor, care nu sunt furnizate de noul proiect, sistemele și echipamentele de inginerie;

Instalarea și punerea în funcțiune a kitului de modernizare, inclusiv cu un sistem automat de control (ASUO).

Toate activitățile de la audit până la proiectarea și căutarea investitorilor ar trebui efectuate de o organizație licențiată, cum ar fi, de exemplu, ITW SYSTEMS.

Cum se estimează amploarea investiției?

Cota leului din fondurile atrase pentru modernizarea sistemului de iluminat al finanțelor se va îndrepta către sprijinul tehnic al proiectului: achiziționarea de echipamente noi, instalarea, punerea în funcțiune, lucrările de proiectare. Dacă abordăm soluția problemei în mod cuprinzător, din punctul de vedere al cerințelor moderne de economisire a energiei și de automatizare, va trebui să căutăm un investitor serios și, prin urmare, să calculam perioada de recuperare a profitului, rentabilitatea investiției.

Pentru a determina eficiența economică a implementării anumitor soluții trebuie să se ia în considerare următorii factori:

Numărul și lungimea ciclurilor de pornire / oprire ale iluminării, luând în considerare factorii meteorologici și influența lor asupra nivelului de lumină naturală;

Ca urmare, economiile de energie datorate reducerii timpului total de funcționare al dispozitivelor de iluminat sau gestionarea mai eficientă a acestora;

Dimensiunea facturilor pentru plată, dar nu comună, dar pentru fiecare element de consum individual, pentru a vedea o imagine completă a ceea ce se întâmplă;

Contabilizarea conexiunilor neautorizate, neprogramate prin introducerea unui sistem de contoare de energie electrică de control;

Economii privind reducerea volumului activităților operaționale și extinderea duratei de viață a echipamentului instalat.

Pentru calcule corecte, sunt necesare date despre caracteristicile tehnice ale echipamentului și despre parametrii de funcționare ai sistemului curent / proiect lunar.

Ce inseamna termenul de rambursare a investitiei?

Unul dintre obiectivele modernizării sistemului de iluminat, pe lângă eficiența tehnică directă, este obținerea unui beneficiu economic specific. Pur și simplu pune - o reducere a conținutului său, inclusiv cu funcționarea și plata facturilor de energie electrică. Astfel, proprietarul primește fonduri suplimentare eliberate în bugetul întreprinderii, care pot fi cheltuite pentru implementarea altor obiective de producție.

Dar, înainte de acest moment optimist, trebuie să treacă un anumit timp, în care va trebui să își îndeplinească obligațiile financiare față de investitor. Pur și simplu, trebuie să returnați un astfel de împrumut și să obțineți un plus atunci când afacerea devine profitabilă. Pentru a evalua această perioadă, utilizați conceptul perioadei de rambursare (în literatura engleză - PP sau perioada de rambursare). În general, el interpretează perioada de timp necesară pentru beneficiul economic din investițiile de capital (în exemplul nostru, o reducere a costului de întreținere a unui sistem de iluminare) pentru a acoperi costurile aferente acestora. De exemplu, dacă proprietarul a reușit să atragă 10.000 $ pentru modernizare, iar efectul economic anual al acestuia este estimat la 2.000 $, ieșirea la zero (așa-numitul punct de recuperare) va avea loc în cinci ani. Cu cât acest indicator este mai mic, cu atât este mai profitabilă oferta către investitor, care poate juca rolul său, de exemplu, la licitație.

Ce determină perioada de recuperare a investițiilor?

Dacă nu intri în esența întrebării, răspunsul la aceasta se sugerează: privind volumul investițiilor și rezultatele studiului de fezabilitate, care arată profitul așteptat. Bazat numai pe aceste date, un simplu calcul al perioadei de rambursare. Această tehnică este populară deoarece este destul de simplă și cât de clară posibilă pentru percepție. Dar vorbind despre informativitatea sa este posibilă numai dacă investițiile sunt făcute o singură dată - la începutul modernizării, iar venitul ajunge la conturi în părți egale pe întreaga perioadă estimată.

Nu trebuie să fiți un geniu al economiei pentru a înțelege că acest scenariu este adesea departe de real. Chiar dacă nu se ține seama de principiul posibil al pachetului de investiții și de instabilitatea profitului, atunci în metoda simplă de calculare a amortizării nu se iau în considerare două puncte grave:

Valoarea în timp a banilor. Pur și simplu, valoarea capitalului la momentul investiției și, după exemplu, după un an al cifrei de afaceri, se poate schimba (în condițiile economiei naționale, acest lucru este practic lipsit de ambiguitate);

Profitul net. Venitul, folosit ca instrument principal de recuperare în timpul calculului inițial, continuă să existe chiar și după trecerea prin punctul zero.

Pentru a ține cont de ambii parametri, rentabilitatea investiției este calculată în funcție de dinamică sau de metoda. În acest caz, se utilizează așa-numita rată sau rată de actualizare, care ia în considerare inflația și alte momente financiare nefavorabile. Ca urmare, perioada de returnare dinamică este mai lungă decât o anumită metodă simplă.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password